Jessi Orpana

Orpana

Jessi Orpana

TM
Hiippakuntavaltuusto: 6
Kirkolliskokous: 91

Minulle elämän tärkeä pohjavire, on levollinen luottamus siihen, että uskon ja kristillisen sanoman ydin pysyy juurevasti muuttumattomana. Mutta vähintäänkin yhtä tärkeää on, että kaikkina aikoina tuo ydin sanotetaan ja hengitetään uudestaan yhdessä eloon. Jos kirkko ei ole elävä, keskusteleva ja rakastava etsijöiden yhteisö, eikä uskon ydin millään tavalla erilaisten ihmisten elämää koskettava, kirkko sellaisena kuin sen käsitän, hiipuu ja lopulta kuolee pois. Minulle on erityinen sydämenasia, että 5-, 15- ja 50-vuotiaan usko, elämänkysymykset, yhteyden etsintä ja Kristuksen kaipuu otettaisiin yhtä tosissaan.

Olen kuulunut koko 30 vuotisen elämäni Pakilan seurakuntaan, josta käsin olen tehnyt tutkimusmatkoja muiden seurakuntien ja yhteisöjen toimintaan. Pakilassa olen vuosien mittaan toiminut vapaaehtoisena erityisesti nuorisotyössä ja pyhäkouluohjaajana. Lisäksi hallinnollista kokemusta on ehtinyt kertyä useampi kausi seurakuntaneuvostossa, yhteisessä kirkkovaltuustossa ja varajäsenenä yhteisessä kirkkoneuvostossa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana minua, ajatteluani ja ulosantiani on seurakuntayhteyden lisäksi muokannut akateeminen teologia: ensin opiskelijana sekä nykyisin Raamatun tutkijana ja luennoitsijana Helsingin yliopistossa. Näissä monipuolisissa tehtävissä olen saanut kasvaa naiseksi, jossa yhdistyvät analyyttinen ajattelu, rohkeus kysyä vaikeitakin kysymyksiä ja sitkeys sitoutua käytännön toteutukseen.

Mottoni: Pelaan sääntöjen mukaan, mutta jos niissä on epäkohtia tai ne ovat vanhentuneet, niitä pitää uskaltaa muuttaa.

Kerro yhdellä sanalla, mitä seuraavista sanoista tulee mieleesi:

Jumala – kompassi
armo – polttoaine
rakkaus – tekoja
Jeesus – peloton
kirkko – meidän
synti – solutasolla
usko – punainenlanka

”Jessi on kiva koska se hassuttelee. Tykkään olla Jessin kanssa mökillä ja pelata pelejä. Jessi saunoo ja halaa.”
– Kaisla 6 v

Selaa muita maallikkoehdokkaita