Marianna Uotinen

Uotinen

Marianna Uotinen

erityisasiantuntija, varatuomari
Hiippakuntavaltuusto: 11
Kirkolliskokous: 96

Olen 58-vuotias juristi ja ammatiltani lainvalmistelija. Olen eronnut ja minulla on yksi aikuinen poika. Olen asunut suurimman osan elämästäni Helsingissä: lapsuuteni vietin Munkkiniemessä ja Kruununhaassa, aikuisena olemme asuneet Pukinmäessä ja nyt yli 25 vuotta Oulunkylässä. Lähettyvillä asuvat myös lähisukulaiseni. Harrastan musiikkia, kuntoliikuntaa ja mökkeilyä sekä vietän aikaa iäkkään äitini ja tätini kanssa.

Jeesuksen opetus, Raamattu, kirkko ja seurakunta ovat olleet minulle tärkeitä jo Vivamon rippikoulusta ja opiskeluvuosista lähtien. Rukoukseni on, että kristillinen usko voisi näkyä oman elämäni valinnoissa. Armoon turvautuen elän tähän pyrkien, joka päivä.

Haluan olla rakentamassa kirkon toiminnan suuntia tulevaisuudessa. Evankeliumin ja diakonian tulisi näkyä kirkon toiminnassa ja sen käytännön valinnoissa. Sen on julistettava evankeliumia tuoreesti ja ajankohtaisesti. Kirkon tulee kyetä toivottamaan tervetulleeksi myös uusia, erilaisista lähtökohdista tulevia seurakuntalaisia ja opettaa heitä uskoon. Seurakuntalaisten osallistumista seurakunnan käytännön tehtäviin tulee vahvistaa. Kirkon jäykkä hierarkia ja kykenemättömyys muutokseen ovat esteitä.

Olen kiinnostunut kehittämään kirkkoa myös hiippakunnan ja pääkaupunkiseudun tasolla sekä kotiseurakuntani hyväksi. Yksittäisen seurakunnan rooli on muutoksessa eikä jokaisessa seurakunnassa kannata tehdä erikseen sitä, mikä voidaan yhdessä tai työtä jakaen tehdä yhtä hyvin tai paremmin. Yhteistyöllä tilaa jäisi varsinaiselle seurakunnan tehtävän toteuttamiseen. Kirkon olisi myös pyrittävä auttamaan heikoimmassa asemassa olevia seurakuntiaan, jotta kirkko voisi palvella kaikkia jäseniään.

Kerro yhdellä sanalla, mitä seuraavat sanat tuovat mieleesi:

Jumala – Luoja
armo – varmuus
rakkaus – hyvää
Jeesus – opettaja
kirkko – turvallinen
synti – suru
usko – valo

Selaa muita maallikkoehdokkaita