Mikko Saari

Saari

Mikko Saari

nuorisotyönohjaaja
Hiippakuntavaltuusto: 9
Kirkolliskokous: 94

Facebook: Mikko Saari
Twitter: @mikkovsaari
Instagram: @veikkonen

Olen 46-vuotias Töölön seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Syntyperäinen stadilainen, vaan lapsuuden ja nuoruuden kesät maalla ovat laajentaneet perspektiiviä. Luterilainen mystikko. Kulttuurin moniharrastaja, musiikkitoimittaja, keikkabongari, muistikirjarunoilija. Pitkien työpestien mies; HNMKY 1994-2000, Töölön seurakunnassa vuodesta 2000. Lähes 100 Metallimessua 10 vuoden aikana. Ollut mukana jokaisessa Töölön kuukausittaisessa Pop-messussa 11 vuoden ajan. Uskollinen kirkonrotta, jolla näkemystä tekemistensä kautta.

Kuulun elämäntapa-ihmisiin. Itselleni kirkon nuorisotyö on sitä. Isännöimäni nuorisotilat ovat auki kolmena iltana viikossa. Teemalliset nuortenillat hartauksineen ja perjantain yökahvila ovat työssäni olennaisia elementtejä. En tullut tälle alalle siksi, että istuisin yksin päätteen äärellä. Haluan edelleenkin kohdata ihmisen, kuunnella ja myös vastuuttaa häntä. Ottaa kahvit ja puntaroida yhdessä kolmiyhteisen Jumalan mysteeriä. Tehdä ja kokea erilaisia messuja. Kohdata pyhää taiteen kautta. Haluan olla tekemässä ja kehittämässä kohtaamisen, jakamisen ja hartauden kirkkoa, jossa ovet ovat auki jokaiselle.

Kerro yhdellä sanalla, mitä seuraavista sanoista tulee mieleesi:

Jumala – aavistus
armo – mahdollisuus
rakkaus – teko
Jeesus – kapina
kirkko – läsnä
synti – me
usko – ote

“Mikon seurassa ei ole huolia eikä murheita mutta paljon ilmoitettavaa. Mikko kuuntelee, on luotettava ja aina valmis auttamaan. Mikko on Töölön nuorille kuin isähahmo.”
– Elsa ja Vera, 17 v

“Mikko Saari on rento töölöläinen nuorisotyönohjaaja. Mikolle voi aina mennä juttelemaan ja hän moikkaa ja kyselee kuulumiset Kerhikselle tullessa. Mikko hallitsee auktoriteetin, mutta kohteliaalla tavalla. Hän on iso osa nuorisotila Kerhiksen viihtyvyyttä. Mukava nuorisotyönohjaaja on tärkeää nuorten viihtyvyyden kannalta. Kaiken kaikkiaan ihana heppu!”
– Meri ja Valtteri, 17 v

Selaa muita maallikkoehdokkaita