Vesa Engström

Engström

Vesa Engström

asiantuntija
Hiippakuntavaltuusto: 2
Kirkolliskokous: 87

Nuoret aikuiset ja keski-ikäiset ovat kirkon kannalta haasteellisinta jäsenistöä. Kuuluu juuri näiden ryhmien rajapintaan 33-vuotiaana. Ammattiliiton työssäni kohtaan tätä samaa haasteellista ikäryhmää, jolle kuuluminen johonkin organisaatioon vain tavan vuoksi ei ole automaatio. Motivaatio ja merkitys jäsenyydelle pitää löytyä. Pitkän seurakuntakokemuksen niin luottamushenkilönä kuin työntekijänä omaavana teologina, haluan olla rakentamassa kirkkoa johon halutaan kuulua.

Kirkko on minulle rakas. Se on ollut osa elämääni oikeastaan aina ja etenkin koko aikuisiän olen myös tavalla tai toisella halunnut olla kantamassa vastuuta seurakunnassani. Kirkko kohtaa samaan aikaan haasteita niin paikallistasolla kuin valtakunnallisesti (toki myös globaalisti). Kirkon rakenteiden tulee olla joustavat ja kevyet, mahdollistaen ketterän ja paikallisiin haasteisiin nopeasti reagoivan seurakunnan. Tähän työhön haluan tuoda tietoni ja taitoni.

Helsingin hiippakunta eroaa muista hiippakunnista niin keskeisen sijaintinsa kuin väestörakenteensa takia. Se kattaa Suomen kansainvälisimmän ja urbaaneimman alueen. Monessa asiassa pääkaupunkiseutu kohtaa ensimmäisenä uudet tavat, aatteet ja ideologiat. Tienraivaajan asema on äärimmäisen haastava ja vaatii sen, että keskeisiin luottamustehtäviin valitaan kirkon opin ja perusteet tuntevia, uusiin haasteisiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tarttuvia henkilöitä.

Selaa muita maallikkoehdokkaita