Leena Väyrynen-Si

Väyrynen-Si

Leena Väyrynen-Si

pastori, alue- ja musiikkisihteeri
Hiippakuntavaltuusto: 16

Facebook: Leena Väyrynen-Si

Olen pappi, vaimo ja äiti, teologian maisteri ja bibliodraamaohjaaja, joka myös opettajaksi kävisi. Pappina 16 v., vaimona 10 v. ja äitinä 9 v. Kahden kielen ja kulttuurin (uus)perhe, jossa kaksi alaikäistä lähilasta ja kolme aikuista etälasta. Itse olen syntyisin Helsingistä, kasvanut ja koulut käynyt Keravalla. Juureni ovat syvällä Kainuun korvessa. Mieheni on alunperin malesiankiinalainen eurooppalaistunut uussuomalainen. Asumme Ala-Malmilla rivitalonpätkässä.

Olen toiminut eri seurakunnissa kasvatuksen työaloilla yhteensä runsaat 10 v. sekä olin yhdistyksen opiskelijasihteeri ja ylioppilaskotien isäntä, nyt olen määräaikainen alue- ja musiikkisihteeri.

Oma sukuni on vahvasti ekumeenis-körttiläinen, mutta Keravalla kasvoin viidesläisessä seurakunnassa. Opiskeluaikana “palasin” herännäisyyden pariin. Opiskelu ja asuminen ulkomailla avasi silmiä oman kirkon ja muiden kirkkojen suhteen. Kahden kielen perheessä Suomen anglikaaninen kirkko on tullut läheiseksi.

Olen harrastanut kaikenlaista, mutta nykyään yritän pelata taloyhtiön porukassa lentopalloa ja jumpata sekä liikkua muuten. Pienen maaläntin muokkaaminen ja pihalla puuhailu virkistävät mieltä erityisesti!
Vuodesta 2012 olen toiminut Suomen Bibliodraamayhdistyksen sihteerinä. Hiippakuntavaltuustoon olen ehdolla, koska hallinnon liemissä keittyneenä haluaisin viedä kirkkoa suuntaan, jossa lastenlapsenikin ehkä olisivat mukana.

Kerro lyhyesti, mitä seuraavat sanat tuovat mieleesi:

Jumala – Pyhä, elämän antaja
armo – kaiken avain
rakkaus – kaikki tarvitsevat
Jeesus – uskon keskus
kirkko – jossa sana ja sakramentit saadaan, yhteisö
synti – paha minussa, meissä, erottaa ja rikkoo
usko – pieni ja heikko, olematonkin riittää, suunta ja kohde olennaista

Väyrynen-Si2
Kuvassa 6-vuotiaan näkemys ja tekstissä 9-vuotiaan äidistään.

Selaa muita pappisehdokkaita