Marjut Mulari

Mulari

Marjut Mulari

pastori
Hiippakuntavaltuusto: 10
Kirkolliskokous: 44

Olen pappi, vapaaehtoiskoordinaattori, uskonnon ja historian opettaja sekä ekumeniasta ja luomakunnan suojelusta innostunut yhdistysaktiivi. Käytännön teologi ja toiminnan nainen. Ryhmäliikunnan, sohvanpohjan ja kahviloiden suurkuluttaja. Paljasjalkainen espoolainen, juuriltani ja luonteeltani hämäläis-kainuulainen: hidas mutta sitkeä. Henkisesti olen myöhäiskeski-ikäinen, ruumis on 26-vuotias. Tulen tapaluterilaisesta duunarikodista, jossa kasvatettiin tuntemaan turvallinen ja lempeä Jumala. Perheeseeni kuuluvat virkamiespuoliso, pieni mutta pippurinen lapinkoira sekä kirkolliskokouksen kevätistunnon avajaispäivänä syntyväksi laskettu uusi ihminen.

Ennen pappeutta olen elääkseni mm. opettanut vauvoja uimaan, tarjoillut erikoiskahveja sekä pessyt vessoja ja kiillottanut hopeita Helsingin tuomiokirkon suntiona. Kristuksen kirkon työhön olen oppinut myös seurakunnissa Bangkokissa, New Yorkissa ja Turussa. Toissa helluntaista alkaen olen toiminut vapaaehtoisten ja nuorten aikuisten pappina eräässä pienehkössä helsinkiläisseurakunnassa, jolla on iso ego ja suuri sydän.

Ehdokkaaksi uskalsin, koska kirkko on kotini ja tahdon pitää siitä huolta. Haluan rakentaa kirkkoa, joka ei tarjoa palveluita vaan kutsuu palvelemaan, luottaa seurakuntalaisiin, purkaa arkea vaikeuttavia sääntöjä ja tapakulttuureita, raivaa tilaa kohtaamisille ja yhteisöllisyydelle sekä edistää yhdenvertaisuutta kristittyjen kesken sekä kaikessa yhteiskuntamme elämässä. Haluan papit ulos virastoista kirkkoihin, koteihin ja kaupungille, rikasta ja kutsuvaa jumalanpalveluselämää, aidosti avoimia ovia ja yhteisiä pöytiä jokaiselle kirkonmäelle. Ennen kaikkea rukoilen Kirkolle ja sen jokaiselle jäsenelle myös epävarman ajan keskellä luottamusta Jumalaan, toisiimme ja tulevaan.

Kerro yhdellä sanalla, mitä seuraavat sanat tuovat mieleesi:

Jumala – turva
armo – lahja
rakkaus – jaettavaksi
Jeesus – vapaus
kirkko – koti
synti – minussa
usko – elämä

”Maikki on mun kummitäti ja sen kanssa viimeks käytiin Korkeasaaressa. Se anto lahjaks mulle Lasten Raamatun joka on mun lempi satukirja koska siellä on jänniä satuja ja kuvia. Maikilla on myös tosi kiva koira.”
– Tony 6v.

Selaa muita pappisehdokkaita