Tuomas Antola

Antola-final

Tuomas Antola

kirkkoherra
Kirkolliskokous: 38

Olen 33- vuotias, piskuisen, eläväisen ja ihanan tyllerön isä. Tyttäreni iässä (2v.) kerroin omalle äidilleni ensimmäisten lauseiden joukossa, että minusta tulee pappi. Koskaan en elämässäni muista ajatelleeni toisia uravaihtoehtoja, ja alakoulussa minut tunnettiin pastori Antolana. Kolmannen polven pappina koen sen siunauksena, että saa kulkea toisten viitoittamalla tiellä, kuitenkin omin saappain, ja onneksi lopulta kartalla minut pitää kuitenkin rakas maantieteilijävaimoni.

Kutsumustietoisesti olen kulkenut tätä polkua. 23 vuoden iässä minut kutsuttiin ensimmäiseen seurakuntavirkapaikkaani Turussa. Kuusi vuotta myöhemmin Mäntsälän srk:n lapsityön esimiestehtävien jälkeen aloitin kirkkoherran viranhoidon Myrskylän seurakunnassa vuonna 2012, sillä hetkellä Suomen nuorimpana kirkkoherrana. Työssäni seurakunnan kaitsijana olen erityisesti pureutunut viimeiset kolme vuotta seurakuntarakennekysymyksiin sekä hahmotellut optimaalista ja perustehtävän toteuttamisen parhaiten mahdollistavan seurakunnan olemusta. Johtamiskokemusta ja johtoryhmätyöskentelyosaamista minulle on kertynyt tämän kaksikielisen maalaisseurakunnan paimentehtävän lisäksi väliesimiestyöstä ja luottamustoimista. Espoon hiippakuntavaltuuston paikka aukesi viime vaalien yhteydessä. Lisäksi minut valittiin aikanaan AKI:n (Kirkon akateemiset) ja pappisliiton valtuustoon sekä sittemmin ko. liittojen hallituksiin. Siellä minulle tarjoutui arvokas näköalapaikka edunvalvonta- ja työelämäkysymyksiin kirkossa.

Urheilulukion kasvattina ja joukkueurheilutaustastani käsin pyrin hahmottamaan myös kirkollista kenttää. Olen luonteeltani sovitteleva sillanrakentaja ja joukkuepelaaja mutta tarvittaessa pystyn myös maalintekoon. Haaveilen ja unelmoin kirkosta, joka pysyy uskollisena tunnustukselleen mutta kykenee rakastamaan joukkoonsa myös ääripään teologian tekijät.

Kerro yhdellä sanalla, mitä seuraavat sanat tuovat mieleesi:

Jumala – syli
armo – hyväksyntä
rakkaus – taivas
Jeesus – polku
kirkko – viinipuu
synti – minä
usko – hengitys

Antola2

Selaa muita pappisehdokkaita