Laura Mäntylä

Mäntylä-final

Laura Mäntylä

oppilaitospappi, seksuaalineuvoja
Hiippakuntavaltuusto: 11
Kirkolliskokous: 45

Olen 41-vuotias oppilaitospappi (Helsingin yliopisto). Asun Viikissä vaimoni ja kahden labradorinnoutajamme kanssa. Minut vihittiin papiksi vuonna 2004 Joroisiin. Olen ollut pappina sen jälkeen Pakilan ja Korson seurakunnassa. Opiskelijavaihdossa olin aikoinaan Strasbourgissa Ranskassa. Olen seksuaalineuvoja ja lähes valmis uskonnonopettaja. Olen ollut perustamassa Vihreiden valtakunnallista jäsenjärjestöä Armon Vihreitä ja toiminut sen ensimmäisenä puheenjohtajana. Nykyään olen vain Vihreiden rivijäsen. Haluan vaikuttaa ennen kaikkea kirkossa, en maallisessa politiikassa.

Olen kulkenut pitkän tien omassa uskonnäkemyksessäni nuoruuden jyrkästä ja kirjaimellisesta raamatuntulkinnasta postliberaaliin, gender-tietoiseen, ekofeministiseen klassista kristinuskoa arvostavaan lähestymistapaan. Radikaali rakkaus ja pelastuksen eläminen todeksi jo maan päällä on minulle tärkeää. Silti menneisyyteni takia pystyn hyvin samaistumaan myös hyvin eri tavoin ajatteleviin kristittyihin. Kunnioitan heitä kaikkia ja uskon heidän vilpittömään hyväntahtoisuuteensa – niidenkin jotka tuomitsevat minut.

Omat näkemykseni muuttuivat vähitellen, mutta taustalla oli myös vahva hengellinen kokemus 21-vuotiaana, jota kutsun ’armoon tulemiseksi’. Varmasti asiaan vaikutti myös aktiivisuuteni ekumeenisessa liikkeessä erityisesti NMKY:n ja EYCE:n kautta sekä Suomessa että ulkomailla. Ekumeenisen toiminnan ja pääaineeni (ekumeniikka) myötä luterilainen identiteettini vahvistui entisestään. Usein minut on leimattu ulkopuolelta liberaaliksi. Itse koen olevani opillisesti hyvin perusluterilainen ja vahvasti kirkkomme tunnustukseen sitoutunut. Tietenkin luterilaisuuteen kuuluu myös se, että ns. elämän eli etiikan osa-alueen kysymyksiä tulee tarkastella aina uudelleen tietämyksen lisääntyessä.

Kerro yhdellä sanalla, mitä seuraavat sanat tuovat mieleesi:

Jumala – rakkaus
armo – ainoa toivomme
rakkaus – totta
Jeesus – radikaali
kirkko – me
synti – meissä
usko – kaste

Selaile muita pappisehdokkaita