”Yhdessä on ihmeellinen paikka olla.”

 

Viinipuu kiittää kaikkia kirkolliskokous- ja hiippakuntavaaleihin osallistuneita, ehdokkaita, äänestäjiä ja tukijoita – kaikkia kirkon rakentajia. Nyt tulosten ollessa virallisia, valituksi tulleet Anne ja Marjaana esittävät ohessa kiitoksensa:

”Viime viikon vaaleja ajatellessani on vielä kovin hämmentynyt olo. Samalla olen kiitollinen Viinipuun tuloksesta. Minut valittiin Helsingin hiippakuntavaltuustoon pienemmällä äänisaaliilla kuin ketään muuta valtuutettua, joten on selvää, että tämä on ennen kaikkea Viinipuun maallikkolistan yhteisellä työllä saavutettu paikka.

Oikeastaan ajattelen, että se sopii Viinipuun henkeen: tavoitteenamme on rakentaa tulevaisuudessa yhä vastakulttuurisempaa, yhdenvertaisempaa ja yhteisöllisempää kirkkoa. Siinä tehtävässä ei ole kyse minkäänlaisesta yksilölajista, vaan siitä, että me tarvitsemme toisiamme. Tämä ajatus antaa rohkeutta myös tulevan luottamustehtävän hoitamiseen: minulla on kanssani joukko, jossa voin olla enemmän kuin osieni summa. Voin pyytää neuvoa ja tukea ihmisiltä, joilla on asiantuntemusta sellaisista asioista, joista minulla ei vielä ole.

Viinipuulla on oivaltava näky hiippakuntien muuttuvasta roolista kirkollisessa hallinnossa – siksi tulevalla kaudella tulen tekemään töitä erityisesti hiippakuntamallin ja hallinnon sujuvoittamisen eteen. Vastavalitussa hiippakuntavaltuustossa hienoa on se, että valtuutettuina on useita Viinipuu-henkisiä ihmisiä. Yhdessä heidän kanssaan voimme lähteä liikkeelle ja tuottaa Viinipuun näköistä hedelmää!”

Anne, Helsingin hiippakuntavaltuusto

 

”Kun liitymme yhteen tavoitellaksemme yhteistä päämäärää tai yhteistä hyvää, saamme aikaan enemmän kuin saisimme aikaan työskennellessämme yksin.”

 

”Sydämellinen kiitos siitä, että tulin valituksi uudelleen Viinipuun pappisedustajaksi kirkolliskokoukseen. Valinta yllätti minut, mutta olen samalla hyvin motivoitunut jatkamaan. Vertailulukuni oli yhteinen saavutus; Viinipuu toimi kampanjassa kollektiivina, ja tuota samaa yhteyttä toivon meidän rakentavan myös tulevaisuudessa.

Viinipuun onkin mielestäni aika kasvaa vaalilistasta monipuoliseksi liikkeeksi, joka haluaa viedä kirkkoa aina vain tiiviimmin kohti sen hengellistä ydintä ja yhteisöluonnetta. Haluamme rakentaa kirkkoa yhdessä, ja pian seuraakin kutsuja mukaan tuohon toimintaan.

Omassa työssäni kirkolliskokousedustajana pyrin keskittymään kirkon yksinkertaistamiseen ja hengellisen identiteetin vahvistamiseen. Tässä keskeistä on mm. uudenlainen seurakuntaymmärrys; seurakunnat ovat kirkollisen elämän perusyksikköjä, pieniä, ihmisenkokoisia yhteisöjä. Hallinnollisina yksiköinä toimivat hiippakunnat, jotka mahdollistavat seurakuntien toimintaedellytykset (ja joita – kuten myös piispoja – on huomattavasti enemmän kuin nykyisin).

Muita yhteisöelämän näkökulmasta tärkeitä edistettäviä asioita ovat esimerkiksi avoin ehtoollispöytä, lähetystehtävän kirkastuminen ja omistajuus seurakunnissa, turvallisen tilan edistäminen, uskonto- ja vakaumusdialoginen yhdenvertaisuus sekä esimerkiksi sähköiset kirkolliskokousvaalit, suorana kansanvaalina.

Jos haluat ottaa yhteyttä meihin luottamushenkilöihin, lähetä viestiä Viinipuun FB-sivun kautta. Kuulemme sinusta mielellämme!”

Marjaana, Helsingin hiippakuntavaltuusto ja kirkolliskokous

 

Kristuksen ruumis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s